Seure ja Laurea kehittävät yhteistyötä työn opinnollistamisessa

Työnteosta opintopisteitä
Seure ja Laurea kehittävät yhteistyötä työn opinnollistamisessa.

​Seure Henkilöstöpalvelut ja Laurea-ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään. Tavoitteena on tarjota sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille entistä joustavampia mahdollisuuksia työskennellä opintojen ohessa ja hyödyntää työssä hankittua osaamista opinnoissa.

Seure Henkilöstöpalvelut tarjoaa verkostojensa kautta Laurean sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja-, fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijoille jopa satoja eri työkohteita pääkaupunkiseudulta ja Uudeltamaalta.

– Opiskelijoilla on Seuren kautta mahdollisuus työllistyä ja tutustua seudun työnantajiin helposti. Seure toimii linkkinä opiskelijoiden ja sote-alan työpaikkojen välillä, palvelutuotantojohtaja Jenni Heinonen Seuresta kertoo.

Työn opinnollistaminen eli TOPI  tarkoittaa Laureassa käytössä olevaa prosessia, jonka avulla opiskelija voi hyödyntää työssä hankkimaansa osaamista. Tämä osaaminen tunnustetaan osaksi tutkintoa.

– Suuri osa opiskelijoistamme joka tapauksessa työskentelee opintojensa ohessa, ja TOPI mahdollistaa sen, että tehty työ ei mene opintojenkaan näkökulmasta hukkaan, kuvailee kehittämispäällikkö Johanna Lahti Laureasta.

Kun opiskelija tunnistaa työssään osaamista, joka sisältyy opetussuunnitelman moduuleihin tai opintojaksoihin, hän voi sopia kyseisen opinnon suorittamisesta työn opinnollistamisen kautta. Työn kautta opinnollistettavaksi sopivat periaatteessa mitkä tahansa ammattikorkeakoulun opintojaksot. Hyviä esimerkkejä ovat Lahden mukaan palvelujen kehittämiseen liittyvät opintojaksot, täydentävän osaamisen opintojaksot tai harjoittelut. Lue lisää blogista.

Tapahtumat


Yhteistyökumppanit