Julius ja Niki hyödynsivät LAMKin tapahtumaopinnoista saamansa kokemuksen ja perustivat tapahtuma-alan yrityksen

Kuva: Nuoret tapahtuma-alan yrittäjät Sampo Muukkonen, Niki Honkasalo ja Julius Jalava.

Lahden ammattikorkeakoulun Toteemi –osatoteutuksessa kehitetään Tapahtumaväylän opintoja ja opiskelijoiden mahdollisuutta osallistua monialaisiin työelämälähtöisiin tapahtumaprojekteihin opintojen aikana. Tapahtumaopintojen kautta opiskelija pystyy halutessaan suuntaamaan ammatillista osaamistaan tapahtuma-alalle ja opintojen edetessä tarttumaan vaiheittain aina vastuullisempiin tapahtumatehtäviin. Hankkeen aikana on todettu vahvassa työelämäyhteistyössä toteutuvien tapahtumaopintojen toimivan hyvänä ponnahduslautana ja verkostoitumisena alan tehtäviin.

LAMKin opiskelijat Julius Jalava ja Niki Honkasalo ovat opiskeluaikana olleet monessa tapahtumaprojektissa mukana.  Kiinnostus tapahtuma-alaan sekä työskentely moninaisissa tapahtumissa, mukaan lukien Lahti2017 MM-hiihdot, Smash, Summer Party 2016, Summer Up, Nightwish- konsertti, DuuniExpo ja Salpausselän kisat, rohkaisi yrittäjyyteen. Tuloksena syntyi monipuolisia ja nykyaikaisia tapahtumajärjestämis- sekä tuotantopalveluita tarjoava Ansa Events Oy. Kolmanneksi perustajajäseneksi markkinointi- ja myyntiosaamisellaan tiimiä täydentämään lähti Laureassa opiskeleva Sampo Muukkonen.

”Olemme kiitollisia siitä, että olemme saaneet opintojen aikana mahdollisuuden osallistua erilaisiin tapahtumaprojekteihin. Erilaiset ja vaativat työtehtävät ovat avanneet silmiä tapahtuma-alan perusteista ja siitä, kuinka tapahtumien järjestäminen käytännössä toimii. Vaativat työtehtävät ovat antaneet luottamuksen siihen, että oman tapahtuman järjestäminen on mahdollista. Yrityksen perustaminen oli luonteva vaihtoehto aloittaa omien tapahtumien järjestäminen. Olemme tapahtumaprojektien avulla saaneet loistavan pohjan yrityksellemme.” kertovat nuoret tapahtuma-alan yrittäjät.

Onnistuneen tapahtumatuotannon ytimessä ovat hyvät yhteistyöverkostot ja kontaktit alueen toimijoihin. Opintojen aikaisissa tapahtumaprojekteissa luodut verkostot eri alojen opiskelukavereihin ovat myös tärkeä voimavara tapahtumien onnistuneessa toteuttamisessa.

Niki ja Julius korostavat verkoston merkitystä yritystoiminnassa: ”Tapahtumaprojekteista saatu verkosto on ollut alusta asti yksi suurimmista hyödyistämme. Olemme kasanneet työryhmän muista tapahtumaprojekteihin osallistuneista henkilöistä ja löysimme myös ensimmäisen tapahtumapaikkamme tapahtumaprojekteissa saatujen kontaktien avulla.”
Ansa Events Oy:n ensimmäinen toiminta vuosi starttaa heti omalla tuotannolla, kun Black&White Party toteutuu huhtikuussa Möysän musaklubilla Lahdessa. Ilta huipentuu rap-artisti Elastisen esiintymiseen.

Ansa Events Oy: www.ansaevents.fi

 

Tapahtumat


Yhteistyökumppanit